messaround.nl

Asbest: wat nu?

Bij het huis van mijn ouders is onlangs asbest geconstateerd. Wat een nachtmerrie! Een ouder stel dat ineens zich zorgen moet gaan maken over asbest in hun oude vertrouwde woning. Een verschrikking. Uiteraard heb ik mij daar direct mee bemoeid om hun een handje te helpen en het een en ander voor hun te regelen. Zo hoeven zij zich niet op hun oude dag druk te maken hierover. Lees hier meer over wat je moet doen tegen asbest en over de kosten om asbest te verwijderen.

Asbest

Aller eerst de belangrijkste vraag: wat is asbest nou precies? En waar komt het vandaan? Asbest was vroeger een populair middel om te gebruiken in bouwmaterialen. Het was een sterk middel en was bestand tegen hoge temperaturen en vocht. Bovendien sleet het niet en was het een goedkoop bouwmiddel. Het is dan ook geen verassing dat voornamelijk oudere woningen veel asbest bevatten. Asbest is in populariteit gedaald, nu is gebleken dat asbest gevaarlijk is voor de gezondheid. De risico’s die asbest met zich meedraagt is dat bij te veel asbest inademen, dit uiteindelijk in kanker kan resulteren. Jaarlijks overlijden zo’n 700 mensen aan kanker veroorzaakt door blootstelling aan asbest. Veel oude woningen die worden gerenoveerd moeten dan ook eerst asbest vrij worden gemaakt.

Asbest verwijderen

Dat asbest zo snel mogelijk uit een woning dient te worden verwijderd, voor er overmatige blootstelling aan de asbest is, is duidelijk. Maar hoe wordt asbest dan verwijderd? En kan je dit zelf of is het verstandiger dit uit handen te geven? Asbest kan in verschillende delen van jouw huis voorkomen. Voor oppervlaktes van asbest van 35m2 of minder geldt dat je deze in principe zelf mag verwijderen. Een vensterbank kan bijvoorbeeld asbest bevatten. Deze zou je in de regel dus zelf mogen verwijderen, zonder hiervoor een specialist in te moeten huren. Echter geldt voor oppervlaktes boven de 35m2 dat er wel specialistische hulp moet worden ingeschakeld. En dit is maar verstandig ook: het inademen van asbest kan erg gevaarlijk zijn, dus laat dit vooral aan de professionals over die weten hoe zij veilig met asbest om kunnen gaan. Het nadeel bij het professioneel verwijderen van asbest is wel dat het behoorlijk wat kan kosten. Echter hebben wij op kosten kunnen besparen door via werkspot.nl een professional te zoeken. Bij werkspot.nl zijn particuliere klusjesmannen aangesloten die ieder hun eigen specialisaties hebben. Een heuse aanrader. Niet alleen voor het verwijderen van asbest, maar ook voor andere klusjes in huis zoals stucen, verven en verbouwklussen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 messaround.nl

Thema door Anders Norén