messaround.nl

Het idee voor je eigen bedrijf uitwerken, hoe?

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker en is zelfs bijna populair: je eigen onderneming beginnen. Het is voor sommige een grote droom en dromen kunnen werkelijkheid worden. Om dit werkelijkheid te laten worden moet je daadwerkelijk je idee uitvoeren. Maar hoe kom je op een goed idee en hoe werk je dit dan uiteindelijk uit?

Inspiratie voor je idee

Wil je graag zelf zelfstandig ondernemer worden, maar heb je alleen nog geen idee wat je wilt gaan opstarten? Dan is het hoog tijd om inspiratie op te doen. Kijk naar je hobby’s of dingen die je blij maken. Bij sommige mensen duikt er opeens een super goed idee omhoog, maar je bent echt niet de enige bij wie het soms flink nadenken is. Kijk naar welke voor zelfstandige ondernemers jij kent of waar je tegenop komt. Denk aan BALR. De oprichters van BALR zijn 3 voetballers waarbij hun passie kleding was. Als de 3 voetballers van BALR jou je inspiratie geeft of je vindt het tof wat zij doen, dan weet je dat je misschien dezelfde sector in moet gaan.

Op reis

Een bedrijf begint nog altijd bij een idee. Daarom wordt reizen ook vaak als tip meegegeven als je vastloopt met inspiratie opdoen. Het kan zijn dat er een goud idee in je opkomt tijdens het reizen. Jezelf bevinden in altijd maar dezelfde omgeving gaat niet voor nieuwe ideeën of gevoelens zorgen. Dit heb je tijdens reizen natuurlijk wel. Daarnaast kan je werken met mind mappen, collages of andere creativiteit opdrachten. Dit klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar door alles wat er in je hoofd omgaat uit te schrijven kunnen er ideeën in je opkomen. Dit soort opdrachten worden vaker gebruikt op scholen en andere vakken in de creatieve sector en deze opdrachten bestaan niet voor niets.

Concurrentie

Wat je vooral niet moet doen is van tevoren je al druk om maken om concurrentie. In elke sector zit concurrentie. Je bezighouden en een plan bedenken voor de concurrentie is een zorg voor later. Wel is het belangrijk dat je je alvast inleeft in alles wat zich in de markt bevindt en hoe hun strategie eruitziet.

Wat ook altijd handig is om te doen is via social media op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van interessante bedrijven. Dit helpt altijd bij inspiratie. Tegenwoordig zie je allerlei verschillende dingen op social media platforms voorbijkomen en ze kunnen je wellicht nog wel eens helpen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 messaround.nl

Thema door Anders Norén