messaround.nl

Afval scheiden op het werk werkt echt!

Thuis is het makkelijker om afval te scheiden dan samen met een hoop mensen op het werk. Dat klopt helemaal, want je hebt meer overzicht over wat er gebeurt. Toch kan je er ook op het werk voor zorgen dat afval op een slimme manier wordt gescheiden. Met drie simpele stappen of aanpassingen wordt het scheiden van afval voor iedereen vanzelfsprekend. Wil jij er voor zorgen dat alles op werk netjes gescheiden wordt weggegooid dan is deze blog perfect voor jou. Hier lees je namelijk precies wat je moet weten om een schone werkplek te houden én afval te scheiden.

Begin met kleine prullenbakjes

Door bij de bureaus meer dan één prullenbakje te plaatsen en duidelijk maakt welke waarvoor is, maak je het gemakkelijk. Mensen hoeven er geen moeite voor te doen. Het is dan alleen even een kwestie van nadenken wat voor materiaal het is voordat je het weggooit. Door dit te doen leg je de drempel laag om het afval in de juiste bak te doen. Het is slim om hiermee te beginnen, want dan zal de volgende stap een stuk gemakkelijker gaan. We willen het scheiden van afval zo makkelijk mogelijk maken, want zo houdt men het veel langer vol.

Klaar voor de grote containers

Om al het vuil uit de kleine prullenbakken uiteindelijk te kunnen deponeren kun je een rolcontainer huren. Drie zelfs, want zo kun je het gescheiden afval ook in verschillende containers doen. Zo zorg je er voor dat ook de containers gescheiden afval hebben en ook op deze manier worden weggevoerd. Een rolcontainer huren kan je gewoon online doen. Met een paar kleine stappen heb je binnen een paar minuten rolcontainers geregeld voor het bedrijf. Van de grootte van de containers tot hoe vaak ze geleegd worden, je kunt alles precies zo aangeven als je wilt.

Iedereen er bij betrekken

In het begin lijkt het misschien moeilijk, maar je kunt mensen altijd betrekken bij wat je doet. Als je graag wilt dat iedereen het afval meteen begint te scheiden vertel dit dan in een gesprek. Je zou bijvoorbeeld het einde van een vergadering kunnen gebruiken voor de boodschap. Als het goed is zal iedereen wel willen meewerken. Je hebt de drempel immers laag gelegd door de prullenbakjes in de buurt van de bureaus te plaatsen. Een rolcontainer huren, moet je ook niet vergeten. Binnenkort is afval scheiden bij jou op de werkvloer heerlijk vanzelfsprekend!

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 messaround.nl

Thema door Anders Norén