messaround.nl

Eenvoudig een mess around work voorkomen

Niet iedereen is even georganiseerd en gaat niet net zo gestructureerd aan de slag op werk. Zelf werk ik van tijd tot tijd in een magazijn, dan weer een week op een werkplaats. Dan zie je een hoop rotzooi! Ergens vind ik dat wel vreemd. Je kunt namelijk heel eenvoudig een mess around work voorkomen. Natuurlijk begrijp ik heel goed dat het niet voor iedereen zo ‘van nature’ voelt om spullen gelijk op te ruimen. Om je toch een beetje de goede weg op te helpen, deel ik vandaag mijn persoonlijke tips en trucjes. Hiermee zorg ik altijd dat het geen rotzooi of mess wordt op mijn werkplek.

Gelijk handelen en opruimen

Veel mensen maken de fout door te zeggen: ‘dat ruim ik later wel op’. Dat ‘later’ komt bijna nooit en het resultaat is een werkplek vol rotzooi. Daarom zeg ik altijd dat je gelijk moet handelen. Van uitstel komt immers afstel. Het is beter om direct aan de slag te gaan met het werk waar je eigenlijk geen zin in hebt. Hoe langer je het namelijk uitstelt, hoe moeilijker het wordt om er later mee te beginnen. Je kunt beter gewoon de mouwen opstropen en je even kwaad maken voor een paar minuten.

Handige hulpmiddelen inschakelen

Daarnaast is het een misvatting dat je al het opruimwerk zelf moet doen. Je kunt namelijk eenvoudig allerlei handige spulletjes gebruiken. Werk je bijvoorbeeld bij een autobedrijf? Dan heb je waarschijnlijk overal en nergens banden staan. Die stapels banden netjes opbergen kan een hele klus zijn. Gelukkig wordt die taak een stuk makkelijker met handige steekwagens. Zo zijn er steekwagens die speciaal ontworpen zijn om banden te vertillen of om een trap op te gaan. Met handige hulpmiddelen zoals steekwagens kun je een mess around work eenvoudig voorkomen.

Schoonmaak toppers voor iedereen

Naast handige hulpmiddelen zoals steekwagens zijn er ook nog veel toppers wat betreft schoonmaakmiddelen. Persoonlijk ben ik enorm fan van die schoonmaakdoekjes. Dat zijn doekjes die je uit een plastic pak trekt compleet met schoonmaakmiddel en al. Vervolgens maak je het schoon en gooi je het vieze doekje weer weg. Ideaal wanneer je niet te veel tijd wil besteden aan opruimen of schoonmaken, maar je ook geen mess wil hebben. Zoals je ziet hoeft het netjes houden van de werkplaats geen uren te kosten. Soms moet je het gewoon een beetje tactisch aanpakken en de taakjes gelijk tackelen. Op die manier kun je eenvoudig een mess around work voorkomen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 messaround.nl

Thema door Anders Norén