messaround.nl

Om te voorkomen dat je maar wat doet…

Is het van belang dat je de juiste gereedschappen voor de juiste klus hebt. Je wilt misschien je auto repareren, dan kom je met alleen een hamer niet waar je zijn wilt. Zo is het ook voor alle klussen in huis: goed gereedschap is het halve werk. Zo wilde mijn vader nooit een ander merk dan Makita. De kenmerkende blauwe kleur van dat gereedschap was voor hem hét teken van kwaliteit, of het nou een makita boormachine of een makita heggenschaar is, het aanbod is namelijk enorm. En daar zit natuurlijk wel wat in. Door goede kwaliteit gereedschap aan te schaffen, weet je dat je er op kunt vertrouwen.
Makita

Het juiste gereedschap voor je klus

Kijk, als je laminaat gaat leggen, dan heb je niks aan een figuurzaagje. Terwijl je niks hebt aan een afkortzaag als je iets gaat knutselen. En zo geldt dat voor bijna alle soorten gereedschap. Het is dus van belang dat je het juiste gereedschap kiest voor je klus. Het is echter niet altijd nodig om al dat gereedschap altijd maar te kopen. In veel bouwmarkten kun je gereedschap huren of misschien kun je het wel lenen van vrienden. Zo staat je schuur niet bomvol gereedschap dat je één keer gebruikt en daarna nooit meer. Dat is ook een manier van (ruimte) besparen. Al blijft het in de bouwmarkt natuurlijk wel erg aanlokkelijk om alles gewoon te kopen. Al is het maar voor de heb.

Gereedschap speciaal voor vrouwen

Natuurlijk zijn we hartstikke geëmancipeerd. Als het ons uitkomt, tenminste. Maar wist je dat er veel gereedschappen zijn die ontwikkeld zijn met de vrouwenhand in gedachten? Zo heb je bijvoorbeeld snoeischaren die nèt een slagje kleiner zijn. Zo passen ze beter in de gemiddelde vrouwenhand. En dan kunnen we dus lekker zelf ons snoeiwerk doen. Ook hamers met het zwaartepunt op een iets andere plek en verschillende soorten tangen met een wat kleinere greep zijn tegenwoordig beschikbaar. En wees maar niet bang: die dingen zijn er heus niet alleen in het roze met bloemetjes.

Lekker zelf aan de klus

Even je verstand op nul en je blik op oneindig en fijn zelf aan de klus. Heerlijk is dat. Maar ook hier is een goede voorbereiding belangrijk. Je maakt dus van te voren een lijstje van wat je wilt gaan doen en welke materialen en gereedschappen je daarvoor nodig hebt. Zo zorg je dat je in één keer door kunt als je eenmaal bent begonnen. En dan kun je aan het eind van de klus écht tevreden over jezelf zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 messaround.nl

Thema door Anders Norén