messaround.nl

Onschuldig messing around met lachgas

Wat is lachgas?

Lachgas is een kleurloos en reukloos gas wat veel wordt gebruikt in de voedselindustrie. De meest bekende vorm waarin lachgas wordt gebruikt is voor het spuiten van slagroom. Om de room direct luchtig te krijgen wordt het gemengd met het gas. De patronen die je veel op straat ziet tegenwoordig zijn dan ook eigenlijk slagroom-patronen, die worden gebruikt voor een metalen slagroomspuit. Het gas wordt soms ook gebruikt in de medische wereld als verdovend middel. Toen ik nog op voetbal zat werd een gewond teamgenootje lachgas toegediend en vervolgens afgevoerd met de ambulance.

Zijn de patronen schadelijk voor je gezondheid?

De grote vraag die steeds vaker opduikt is of lachgas schadelijk is voor je gezondheid. Omdat het gebruik meer en meer toeneemt, groeit er een idee dat het gas schadelijk voor je gezondheid is. Het gas zelf is niet schadelijk. Het enige wat het gas doet is het verlagen van je bewustzijn. Zo’n patroon zorgt er voor dat je maar enkele tientallen seconden minder bewust bent van je omgeving. Wat natuurlijk wel gevaarlijk is, is dat je bij het ademen zuurstof vervangt met lachgas. Daarmee sluit je de zuurstoftoevoer naar je hersenen af. Als je niet constant het gas inademt is dat niet erg, je kunt immers ook je adem ophouden onder water. Let wel goed op dat je het middel verantwoordelijk gebruikt en dat je niet een hele doos patronen in je eentje inademt.

Waar kun je patronen kopen?

De patronen kun je in huishoudelijke winkels kopen, maar online is misschien nog wel makkelijker. Je kunt verschillende patronen met verschillende hoeveelheden gas kopen. Als je voor het eerst gas wil ademen, kies dan voor een klein patroon. Wat je ook doet, zorg altijd dat je goed nadenkt over je acties en lees je goed in! Dan kan lachgas een extra dimensie aan je feestje geven, of het nou in de slagroom is of voor persoonlijk gebruik!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 messaround.nl

Thema door Anders Norén